Rivesaltes – Rozpieść swoje zmysły
Kompozycja 70% Muscat Blanc Petits Grains i 30% Muscat d’Alexandrie. Po fermentacji i wzmocnieniu dojrzewało kilka miesięcy w kadziach. Barwa słomkowa. Aromat bazujący na nutach gruszki i kwiatów. W smaku bogate i hojne. Akcenty tropikalne, z zadziwiającą i rzadko spotykaną nutą kiwi. Cudowna harmonia słodyczy i świeżości. Doskonałe na aperitif, do foie gras, serów pleśniowych, lodów i tart owocowych.
Kompozycja Macabeo oraz Grenache blanc i Gris. Po fermentacji i wzmocnieniu dojrzewało 3 lata w kadziach, a kolejne 24-36 miesięcy w beczkach dębowych. Przepiękna, błyszcząca, bursztynowa barwa. Aromaty suszonych owoców, świeżych pomarańczy i lekkiej dębiny. W ustach suszone owoce i ciasteczka imbirowe. Krągłe i miękkie wino. Idealne do deserów i serów.
100% gron Grenache Noir. Po fermentacji i wzmocnieniu dojrzewało przez 8 miesięcy w cementowych kadziach. Barwa owocu granatu. Aromat świeżych, czerwonych owoców, czarnej porzeczki i agrestu. W smaku cudownie miękkie i słodkie. Owocowa konfitura uzupełniona delikatnym dotknięciem wanilii. Świetne do deserów na bazie czekolady i niebieskich serów.
Kompozycja Macabeo oraz Grenache blanc i Gris. Po fermentacji i wzmocnieniu dojrzewało 3 lata w kadziach, a kolejne 24-36 miesięcy w beczkach dębowych. Przepiękna, błyszcząca, bursztynowa barwa. Aromaty suszonych owoców, świeżych pomarańczy i lekkiej dębiny. W ustach suszone owoce i ciasteczka imbirowe. Krągłe i miękkie wino. Idealne do deserów i serów.
Do produkcji tego wina posłużyły pochodzące ze starych nasadzeń owoce Macabeo, Grenache Blanc i Grenache Gris. Fermentacja, wzmacnianie, a następnie dojrzewanie – początkowo w cementowych kadziach, a następnie w beczkach przy użyciu systemu Solera. Kompozycja win różnych roczników, z których najmłodsze ma 10 lat. Bursztynowy, przejrzysty i błyszczący kolor z miedzianymi refleksami. Aromat finezyjny, łączący akcenty kandyzowanych pomarańczy, suszonych owoców i słodkich przypraw. W smaku świeże, a jednocześnie pełne i kompleksowe. Wyczuwamy ciasteczka imbirowe, orzechy, tytoń i nuty dębiny. Świetne na aperitif, do foie gras, pleśniowych serów i czekolady.
Kompozycja Granache Blanc i Gris oraz Macaebo pochodzących ze starych krzewów. Wino po procesie fermentacji i wzmacniania, dojrzewało początkowo w cementowych kadziach, a następnie w beczkach przy użyciu systemu Solera. Kompozycja win różnych roczników, z których najmłodszy ma 20 lat. Barwa ciemnego bursztynu. Aromat intensywny i elegancki pełen akcentów fig, wanilii, orzechów włoskich i kawy. W smaku niezwykle krągłe, z nutami suszonych owoców i karmelu. Wyjątkowo gładki i długi finisz. Świetne na aperitif, do serów, ciasta orzechowego i typowego kremu Catalana.
Wino rocznikowe skomponowane z grom Macabeo, Grenache Blanc, Grenache Gris i Muscat Aleksandryjski. Po fermentacji i wzmocnieniu dojrzewało w beczkach dębowych przez 33 lata. Kolor bursztynowy z miedzianymi refleksami. Bukiet złożony, w którym doskonale wyczuwamy orzechy włoskie, suszone figi i nutę piernikową. W ustach pełne i harmonijne. Odnajdujemy orzechy, pomarańcze i znów pierniki. Znakomite i wyjątkowe wino na specjalne okazje.
Wino rocznikowe skomponowane z grom Macabeo, Grenache Blanc i Grenache Gris. Po fermentacji i wzmocnieniu dojrzewało najpierw w cementowych kadziach, a następnie w beczkach dębowych przez 38 lat. Kolor bursztynowy przechodzący w mahoniowy. Nadzwyczajny bukiet pełen czekolady, wanilii, śliwek i dębiny. W smaku bogate i harmonijne, z długim czekoladowym finiszem. Przepięknie uzupełni smak czekoladowych deserów lub po prostu zwieńczy wytworną kolację.
Słodka, a jednocześnie świeża i lekka wersja Muscata. Kompozycja 60% Muscat d’Alexandrie i 40% Muscat Petits Grains. Barwa słomkowa. Bukiet intensywny pełen nut gruszki i cytrusów. W smaku słodkie, z ładną kwasowością. Bardzo przyjemne lekkie wino, idealne na aperitif, do owocowych sałatek i lodów.
Czerwone, wytrawne wino skomponowane ze szczepów Syrah (65%), Mourvedre (20%) i Grenache (15%). Kolor purpurowy. Aromat owoców leśnych, czarnej porzeczki i wiśni. W smaku bardzo przyjazne, z gładką taniną i aromatycznym, długim finiszem, z wyraźnym posmakiem lukrecji. Świetne do wędlin, czerwonych mięs i owczych serów.
Kompozycja 60% Syrah, 30% Grenache Noir i 10% Mourvedre. Tradycyjna winifikacja, z 3 tygodniową fermentacją i regularnym battonage. Dojrzewało w stalowych kadziach by zachować maksymalną owocowość. Barwa purpurowa. Aromat pełen czerwonych owoców, delikatnych przypraw i pieprzu. W smaku przyjemne, z akcentami lukrecji i fiołków i krągłą taniną. Znakomite do grillowanych czerwonych mięs, kaczki na słodko, gulaszu i twardych serów.