BIG PEAT DOUGLAS LAING’S WHISKY
Whisky Big Peat zestawiana jest wyłącznie z whisky Single Malt pochodzącej z regionu Islay. Do produkcji tej whisky używane są m. in. destylaty z Caol Ila, Ardbeg, Bowmore oraz niewielkie ilości z nieczynnej już destylarni Port Ellen. Butelkowana jest bez barwienia i filtracji na zimno, z mocą 46%. Charakteryzuje się aromatami torfowego dymu, soli morskiej, wędzonki z domieszką wanilii i suszonych śliwek. W smaku torf, jodyna, kawa z dodatkiem świeżo mielonego czarnego pieprzu.
| Rodzaj/ Typ whisky | Blended |
|---|---|
| Aromaty | torfowego dymu, soli morskiej, wędzonki z domieszką wanilii i suszonych śliwek |
| Smak | torf, jodyna, kawa z dodatkiem świeżo mielonego czarnego pieprzu |
| Producent | |
|---|---|
| Poj. | |
| Zawartość alkoholu |
259,00 zł




