Padro & Co Dorado Amargo
Od zawsze podstawową rośliną używaną w produkcji wermutów był piołun, czasem zastępowano go rośliną goryczki, która zawiera najprawdopodobniej najbardziej gorzką substancję świata -znaną jako Amarogentyna. W Padro Amargo postanowiono użyć obydwu, by stworzyć potężny, a jednocześnie uwodzicielski alkohol. Bazą Amargo jest wino stworzone z gron odmiany Macabeo, posiadające pełną strukturę, ale jednocześnie nie rywalizujące smakowo i nie zmieniające charakteru gorzkich ziół. Dzięki dojrzewaniu w beczce wermut jest krągły i pełny w smaku. Powstały finalnie trunek ma bukiet przywodzący na myśl suszone, dzikie, leśne zioła z delikatną, mineralną nutą. W smaku odświeżający, elegancki, o idealnie skomponowanym słodko-gorzkim charakterze i balsamicznym finiszu.
Producent | |
---|---|
Poj. | |
Zawartość alkoholu |
75,05 zł