Tabali Pedregoso Carmenere Gran Reserva 2017
Wino wyprodukowane w 100% z flagowej dla winiarstwa chilijskiego odmiany Carmenere. Owoce zbierane są w pierwszym tygodniu czerwca – bardzo późno jak na warunki chilijskie. Winifikacja odbywa się w małych stalowych tankach w kontrolowanej temperaturze. Po niej następuje maceracja przez 8-10 dni. Następnie wino leżakuje przez 10 miesięcy w dębowych beczkach. Kolor wina jest bardzo intensywny – ciemnoczerwony, prawie czarny. W ustach eleganckie, złożone z aromatami czarnych jagód, czekolady z lekką nutą pikantności (zielony pieprz, typowy dla tej odmiany winorośli). Miękkie taniny, doskonała proporcja pomiędzy aromatami dębiny oraz owoców nadaje mu wytworności, a długi finisz pozostawia miłe wrażenia na podniebieniu.
Producent | |
---|---|
Rocznik | |
Kolor | |
Smak | |
Poj. | |
Zawartość alkoholu |
59,85 zł